Eesti hakkab Valgevenes viisaküsimustes Rootsit esindama

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi lipp
Rootsi lipp Foto: SCANPIX

Homme valitsuses arutlusele tuleva korralduse eelnõu järgi hakkab Eesti edaspidi Valgevenes viisaküsimustes Rootsit esindama.

Välisministeerium esitab valitsusele Eesti Vabariigi ja Rootsi Kuningriigi vahelise vastastikuse viisaküsimustes esindamise kokkuleppe, mis asendab nootide vahetamise teel 2011. aasta 6. jaanuaril sõlmitud kehtiva viisaküsimustes esindamise kokkuleppe.

Kehtiva kokkuleppe kohaselt esindab Rootsi Eestit Kuubal (Havannas) ning Lõuna-Aafrika Vabariigis (Pretoorias). Rootsi välisministeerium avaldas soovi, et Eesti esindaks Rootsit viisaküsimustes Valgevenes (Minskis). Kuna kehtiv kokkulepe käsitleb esindamist vaid ühepoolselt, on vajalik sõlmida uus kokkuleppe, mis hõlmaks vastastikust viisaesindust.

Eestil on esinduslepingud sõlmitud Austria, Belgia, Hispaania, Itaalia, Leedu, Läti, Madalmaade, Norra, Poola, Prantsusmaa, Rootsi, Saksamaa, Sloveenia, Soome, Šveitsi, Taani ja Ungariga esindamiseks 88 riigis.

Kokkulepe sõlmitakse nootide vahetamise teel ning jõustub kava kohaselt tänavu 20. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles