Peterburi politsei uurib, kas Madonna rikkus seadust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madonna esinemas Venemaal Peterburis
Madonna esinemas Venemaal Peterburis Foto: SCANPIX

Venemaa Peterburi politsei käivitas USA popstaari Madonna seisukohavõttude tõttu uurimise.

Staar esines Venemaa presidendi Vladimir Putini kodulinnas möödunud nädala neljapäeval, edastab Kommersant.

Madonna sõnas esinedes, et nõuab Pussy Rioti räpigrupi vangistatud naiste vabastamist ning homoseksuaalidele inimõiguste tagamist.

Lauljanna sõnas, et homoseksuaalidel peavad olema samad õigused, mis on heterodel ning homoseksuaalidesse tuleks suhtuda austusega. Madonna jagas kontserdikülastajatele roosasid käepaelu, millega sai näidata homoseksuaalidele toetust. Samuti näitas Madonna oma paljast selga, millel oli kirjas «No fear».

Lisaks Peterburile esines Madonna ka Moskvas. Juba enne neid kahte Venemaa kontserti tekkis Madonna seisukohtade tõttu skandaal.

Pärast Peterburi kontserti sõnas kohalik võimuesindaja Vitali Milonov, et Madonna rikkus selles linnas kehtestatud seadust, mis keelab homoseksuaalse propaganda.

Milonov käskis, et Madonna ja ta kontserdi korraldanud firma PMI suhtes algatatakse kriminaaluurimine.

Milonov on üks neist, kes tegi Peterburi homovastase seaduse. Ta kuulub Vladimir Putini parteisse Ühtne Venemaa.

Mitmed Venemaa poliitikud ja õigeusukiriku juhid nõuavad homopropagandat keelava seaduse kehtestamist kogu Venemaal.

«Meil on turvavideo, millel on näha, et Madonna kontserdil oli umbes 10 – 12-aastaseid lapsi,» lisas Milonov.

Kontserdi korraldanud firma esindaja sõnas, et nad ei soovitanud USA popstaari kontserdit külastada alla 18-aastastel. Ka olevat märge selle kohta olnud piletitel.

Peterburi kuberner  Georgi Poltavtšenko allkirjastas homoseksuaalset propagandat keelava seaduse selle aasta märtsi alguses ja seadus jõustus 30. märtsil. Seaduses seisab, et alaealiste seas ei tohi homopropagandat teha.

Peterburis saab homopropaganda levitamise eest määrata eraisikule 5000 rubla (128 eurot), ametnikele 50 000 rubla (1280 eurot) ning juriidilisele isikule 250 000 – 500 000 rubla (6400 – 12 800 eurot) trahvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles