ÜRO: 2,5 miljonit süürlast vajab humanitaarabi

Toomas Randlo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO humanitaarabi juht Valerie Amos
ÜRO humanitaarabi juht Valerie Amos Foto: SCANPIX

ÜRO humanitaarabi juht Valerie Amos teatas täna, et kodusõjast räsitud Süürias vajab umbes 2,5 miljonit inimest abi.

Amos, kes kohtus sellel nädalal Süürias peaminister Wael al-Halki ja teiste ametnikega, kutsus valitsusvägesid ja mässulisi üles vägivalla keskele sattunud tsiviilisikuid kaitsma, vahendab Reuters.

«Üle miljoni inimese elab viletsuses,» ütles ta Damaskuses. «Lisaks vajab umbes miljon inimest kiiresti humanitaarabi, sest kriis mõjub järjest rohkem riigi majandusele ja elanike elatustasemele.»

«Märtsis oletasime, et umbes miljon inimest vajavad abi. Nüüd vajavad 2,5 miljonit abi ning me töötame selle nimel, et oma plaane uuendada.»

Amose sõnul kohtus ta Damaskuses ja sellest kirdesse jäävas Nabki linnas inimestega, kes olid pidanud oma kodudest lahkuma ning majutatud avalikes hoonetes ja koolides.

«Nende vajadus tervishoiu, peavarju, toidu ja vee järele järjest suureneb,» lausus Amos, lisades, et praegu ÜRO ja teiste organisatsioonide poolt pakutav abi on puudulik ebaturvalisuse ja alarahastamise tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles