220 Boeingut on lendamiseks ohtlikud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
British Airwaysi Boeing 777 õnnetuse järel.
British Airwaysi Boeing 777 õnnetuse järel. Foto: SCANPIX

Lennuturvalisuse eest vastutavad uurimused näitavad, et 220 suurte lennufirmade kasutuses oleva Boeingu mudeli 777 lennukimootorid võivad olla parandamatult ohtlikud.


Eelmise aasta jaanuaris pääsesid Londoni Heathrow’ lennujaamas British Airwaysi seda tüüpi lennuki õnnetusest kõik 152 pardal olnud inimest õnnelikult eluga, vaid üks sai tõsiselt vigastada. Turvaraporti kohaselt võis põhjuseks olla jää, mis tekkis Pekingi-lennu ajal kütusetorudele. Vahetult enne maandumist võis jää mingil viisil sattuda küttesüsteemi ja tekitada seal blokeeringu. Vaid kümme kuud pärast brittide õnnetust tekkisid samalaadsed probleemid USA lennufirma Delta Airlines 777-l, mis lendas Shanghaist Atlantasse. USA transporditurvalisuse järelevalve sõnul on nüüd selge, et 777 mootorid on liiga ohtlikud ning need tuleb ehitada ümber.



Mootoritootja Rolls-Royce kinnitas, et uus mootoriosa on peagi valmis, kuid ekspertide arvates võib see võtta liiga kaua. Praegu on maailmas lendamas 220 Boeing 777-t, millel on Rolls-Royce’i vastav mootor. British Airwaysil on neist 15. (PM/The Times)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles