Kohus karistas Ukraina endist siseministrit kaheaastase vangistusega

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juri Lutsenko
Juri Lutsenko Foto: SCANPIX

Kiievi Petšerski rajoonikohus karistas endist siseministrit Juri Lutsenkot kuriteoepisoodi eest, mis on seotud ekspresidendi Viktor Juštšenko mürgitamisega.

Kohtu hinnangul on Lutsenko süüdi lohakuses ja nii karistati teda kahe aasta pikkuse vabaduse kaotusega, vahendas Interfax. Otsuse avalikustas kohtuniku esindaja Anna Meduševskaja.

Varem oli teatatud, et Lutsenkot süüdistatakse ametivolituste ületamises. Prokuröri sõnul rikkus ta 2004. aastal seadust, kui kirjutas alla loale pikendada kahtlusaluse jälitamist. Jutt käib Ukraina eriteenistuse ülema endise esimese asetäitja Vladimir Satjuki autojuhist Valentin Davõdenkost, vahendas RIA Novosti.

Tookord uuriti tollase presidendikandidaadi Viktor Juštšenko mürgitamist.

Prokurör nõudis Lutsenkole 2,5-aastast vangistust.

Lutsenko, kes üsna teravalt kritiseerib praegust presidenti Viktor Janukovõtšit, on varem öelnud, et süüdistus on fabritseeritud ja sel on poliitiline motiiv.

Selle aasta veebruaris oli kohus endise siseministri tunnistanud süüdi eelarverahade mittesihtotstarbelises kasutamises ja karistas teda nelja aasta pikkuse vangistusega. Selle otsuse kaebasid advokaadid teisipäeval edasi ülemkohtusse.

Kohtuliku karistuse tõttu ei saa Lutsenko kandideerida sügisestel parlamendivalimistel.

Lutsenko, kes on ekspeaministri Julia Tõmošenko liitlane, võeti vahi alla 2010. aasta detsembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles