USA luure: sõjaväe võimuhaaramine pole Pakistanis tõenäoline

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA relvajõudude staabiülemate ühendkomitee esimees admiral Michael Mullen.
USA relvajõudude staabiülemate ühendkomitee esimees admiral Michael Mullen. Foto: AFP / Scanpix

Armee võimuhaaramine Pakistani poliitilise kriisi lõpetamiseks ei ole tõenäoline, ütles laupäeval USA relvajõudude staabiülemate ühendkomitee esimees admiral Michael Mullen.


«Pakistani armeejuht Ashfaq Kayani on veendunud tsiviilvalitsuse ja demokraatia toetaja,» kinnitas Mullen usutluses telekanalile PBS, vahendas uudisteagentuur BNS Reutersi teadet.

Kayani soovib jääda poliitikast kõrvale ja käituda nii, nagu on Pakistani jaoks õige, lisas Mullen.

Pakistani presidendi Asif Ali Zardari koalitsioonivalitsust on tabanud ametiaja sügavaim kriis. Riigi juristid, kes võitlevad sõltumatu kohtuvõimu eest, kavandavad opositsiooniliidri ekspeaminister Nawaz Sharifi toetusel suurmeeleavaldusi, mis peaksid jõudma esmaspäeval pealinna Islamabadi.

Pakistani endine president kindral Pervez Musharraf valis Kayani oma järeltulijaks, kui eelmisel aastal relvajõudude kohalt lahkus. Kuigi Musharraf tuli võimule 1999. aastal, kukutades Sharifi valitsuse, kinnitas Mullen, et ta ei usu, et uuel armeejuhil oleks ambitsioone hakata riiki valitsema.

«Minu arvates on viimane asi, mida Kayani soovib, haarata riigis võim, nagu seda tegi president Musharraf,» ütles Mullen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles