USA palub Venemaal Pussy Rioti liikmete juhtumi uuesti läbi vaadata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pussy Rioti liikmed Nadežda Tolokonnikova (vasakul), Jekaterina Samutševitš ja Maria Aljohhina kohtus
Pussy Rioti liikmed Nadežda Tolokonnikova (vasakul), Jekaterina Samutševitš ja Maria Aljohhina kohtus Foto: SCANPIX

USA kutsus reedel Venemaad mõtlema ümber punkbändi Pussy Riot kolmele liikmele määratud kaheaastase vanglakaristuse osas ning väljendas muret nende «ebaproportsionaalse» karistuse üle.

«USA on mures kohtuotsuse ja ebaproportsionaalse karistuse pärast, mille Moskva kohus määras ansambli Pussy Rioti liikmete süüasjas ja negatiivse mõju pärast väljendusvabadusele Venemaal,» ütles välisministeeriumi pressiesindaja Victoria Nuland.

«Me kutsume Vene võime seda juhtumit uuesti läbi vaatama ja tagama, et õigus väljendusvabadusele on kaitstud,» ütles ta avalduses.

Vene kohus mõistis reedel naiste punkbändi Pussy Riot liikmed Jekaterina Samutsevitši, Maria Aljohhina ja Nadežda Tolokonnikova süüdi usuvihast ajendatud huligaansuses ning mõistis neile karistuseks kahe aasta pikkuse vangistuse üldrežiimiga vanglas.

Pussy Riot korraldas veebruari lõpul skandaalse väljaastumise Moskvas Lunastaja Kristuse kirikus. Bänd esitas altari ees laulu, mida nad ise nimetasid punkpalvuseks. Minutilises laulus kutsutakse Neitsi Maarjat ajama presidendiks valitud Vladimir Putin minema ning hakkama feministiks, samuti taunitakse vene õigeusu kirikut Kremliga mestimise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles