Meditsiinilise marihuaana müüja kaebas Los Angelese kohtusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meditsiiniline marihuaana.
Meditsiiniline marihuaana. Foto: SCANPIX

USA meditsiinilise marihuaanaga kaubitsev ettevõte kaebas Los Angelese kohtusse, kuna linn üritab peale suruda keeldu, millega suletaks sajad apteegid.

Los Angelese patsientide liidu sõnul on meditsiinilise marihuaana kasutajad kaitstud California 1996. aastal vastu võetud seaduse järgi, vahendas BBC.

LA linnavolikogu võttis eelmisel kuul vastu määruse, millega keelatakse meditsiinilise marihuaana müük apteekides, sest uimasti kasutamine on üle käte läinud ning on põhjuseks suurenevale kuritegevusele.

«Linnavolikogu otsused ei ole mitte ainult läbimõtlematud, südametud ja mõttetud, need on lihtsalt rumalad,» ütles patsientide liidu esindaja Marc O’Hara uudistekanalile NBC News. «Linn teab, et selle kohtuasja kaitsmine ei ole neile edukas.»

Poliitikud võtsid keelu ühehäälselt vastu 24. juulil. Hääletus järgnes kaebustele, et noortel inimestel on vaba juurdepääs narkootikumidele ning meditsiinilist marihuaanat kasutatakse ebaseaduslikult lõõgastumise eesmärkidel.

Selle nädala alguses saatis linnavolikogu kirjad laiali ettevõtetesse, kus meditsiinilist marihuaanat müüakse ning sellised kohad kuulutatakse illegaalseteks alates 6. septembrist.

Los Angeleses marihuaanaga äritsevate ettevõtete omanikud on aga hakanud koguma allkirju, et keeld ümber lükata.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles