Pakistanis hukkus USA droonirünnakus kuus mässulist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

USA droonirünnakus Pakistani hõimualal Afganistani piiri lähedal, kus toimusid moslemite pidustused, hukkus vähemalt kuus mässulist, teatasid julgeolekuametnikud.

See oli esimene rünnak pärast Pakistani spiooni kindralleitnanti General Zaheer ul-Islam kõnelusi CIA ametivendadega, samuti arutati droonirünnakuid, vahendas AFP.

Mehitamata lennuk tulistas probleemses Põhja-Waziristanis piirkonnas asuva Shuwedari küla suunas kaks raketti. Talibani ning Al-Qaedaga seotud islamisissid on regiooni oma tugevasse haardesse saanud.

«USA droonid tulistasid kaks raketti sõjaväelisesse üksusesse. Sealt on siiani avastatud kuus surnukeha,» ütles julgeolekuametnik AFP-le.

Elanikud ja kohaliku luureagentuuri ametnikud kinnitasid rünnakut ja inimohvreid. Pole veel selgunud, kas hukkunute seas oli ka mõni mässuliste liider.

Raketirünnak toimus ajal, mil sügavalt uskliku piirkonna inimesed pidasid moslemite festivali Eid al-Fitr. Ametnike sõnul oli see kolmas droonirünnak alates ramadaani algusest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles