Pakistani opositsiooniliider määrati koduaresti

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sisepoliitilises kriisis vaevleva Pakistani võimud määrasid opositsiooni liidrile ja endisele peaministrile Nawaz Sharifile täna varahommikul kolmepäevase koduaresti.


Pakistani Moslemiliiga (PML-N) esimees Sharif eiras aga võimude määratud koduaresti ja esines kõnega riigi suuruselt teises linnas Lahores toimunud meeleavaldusel. Sharifi sõnul on tema koduaresti määramine ebaseaduslik ja vastuolus põhiseadusega, vahendas AFP.

Sharifi hinnangul on riigis kehtestatud politseirežiim, sest väidetavalt on võimud määranud koduaresti veel mitmele opositsioonipoliitikule.

President Asif Ali Zardari valitsus on löönud kõikuma, sest islamistide rünnakutele ja majanduslangusele on lisandunud ka sisepoliitiline kriis. Opositsioonilised jõud eesotsas Sharifiga nõuavad ülemöödunud aastal endise sõjaväelise riigipea Pervez Musharrafi vallandatud kohtunike ametisse ennistamist.

Vaatamata varem antud lubadustele pole Zardari taastanud tähtsat ülemkohtuniku positsiooni. Pahased meeleavaldajad loodavad esmaspäeval aga marssida läbi riigi pealinna Islamabadi peale, et nõuda seal endise ülemkohtu juhi Iftikhar Chaudhry ning veel kümnete vallandatud kohtunike ametisse ennistamist, teatas BBC News.

Sharifi PML-N ja riigi suurim Pakistani Rahvapartei (PPP) olid konkurendid juba eelmistel kümnenditel, kui mõlema erakonna juhtpoliitikud valiti mitmeid kordi riigi peaministriks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles