Rootsi peaministrit pahandab Ecuadori hinnang riigi kohtusüsteemile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi peaminister Fredrik Reinfeldt.
Rootsi peaminister Fredrik Reinfeldt. Foto: SCANPIX

Rootsi peaminister Fredrik Reinfeldt ütles täna, et on tõsiselt häiritud Ecuadori hinnangust Rootsi kohtusüsteemile, millega põhjendati otsust WikiLeaksi asutajale Julian Assange'ile poliitlist varjupaika anda.

Ecuadori välisminister Ricardo Patiño ütles neljapäeval Quitos pressikonverentsil, et tema riik annab Assange'ile varjupaika suuresti kartusest, et Rootsis ei austata kaitse õigusi.

«See on muidugi vastuvõetamatu,» ütles Reinfeldt täna Rootsi uudisteagentuurile TT.

Rootsi välisminister Carl Bildt kinnitas reedel, et riigi põhiseadus ja õigussüsteem tagavad iga inimese õigused. Ta lükkas ka tagasi väited, et Rootsil on kavas Assange USA võimudele välja anda.

«Ma olen välisminister Carl Bildti öelduga nõus,» sõnas Reinfeld, kes võtab välispoliitilistes küsimustes sõna väga harva.

Assange' viibib Ecuadori Londoni saatkonnas ning Suurbritannia on otsustanud ta seksuaalkuritegudes süüdistatuna Rootsile välja anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles