Leht: Briti luureandmed aitavad Süüria ülestõusnuid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria Vaba Armee võitleja.
Süüria Vaba Armee võitleja. Foto: SCANPIX

Briti luureandmed Süüria valitsusvägede liikumise kohta aitavad ülestõusnutel edukalt rünnakuid korraldada, kirjutas täna ajaleht Sunday Times viitega Süüria opositsooniametnikule.

Nädalaväljaanne märkis, et ametniku kommentaarid on esimeseks vihjeks, et Briti luure mängib varjatud rolli Süüria presidendi Bashar al-Assadi vastases ülestõusus, mis puhkes 2011. aasta märtsis.

Ametniku sõnul teavad Briti võimud ja kiidavad sajaprotsendiliselt heaks luureinfo edastamise Küprosel asuvatest Ühendkuningriigi sõjaväebaasidest Türgi kaudu Vaba Süüria Armee (FSA) võitlejatele.

«Briti luure jälgib Küproselt väga tähelepanelikult asju. See on väga kasulik, kuna nad avastavad palju," ütles ametnik ajalehele.» Britid annavad info edasi türklastele ja ameeriklastele ning meie saame seda türklastelt."

Ametnik ütles, et seni on ülestõusnute jaoks kõige väärtuslikum olnud info valitsusvägede liikumise kohta Alepposse, mis on osaliselt ülestõusnute kontrolli all.

Suurbritannial on Küprosel kaks sõjaväebaasi. Üks neist asub Dhekelias ja teine Akrotiris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles