Assange annab vahistamisega riskides Ecuadori saatkonnas pressikonverentsi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti politseinikud ning ajakirjanikud ootavad Ecuadori saatkonna ees Julian Assange'i väljumist.
Briti politseinikud ning ajakirjanikud ootavad Ecuadori saatkonna ees Julian Assange'i väljumist. Foto: SCANPIX

WikiLeaksi asutajat Julian Assange’i võib oodata vahistamine, kui ta astub täna pressikonverentsi andmiseks Londonis asuva Ecuadori saatkonnast välja.

Seksuaalkuritegudes süüdistatud Assange on ennast saatkonnahoones varjanud alates 19. juunist.

Pole teada, kui kaua endine salastatud dokumentide avaldamisega tegelev häkker poliitilist varjupaika vajab, kuid spekulatsioonide järgi ilmub ta täna Ecuadori saatkonnahoone ette, et esineda ajakirjanikele.

WikiLeaks oli pressikonverentsi täpsemate detailide koha pealt julgeolekukaalutlustel väga kidakeelne, kuid pressiesindaja Kristinn Hrafnssoni sõnul on kohtumine ajakirjanikega plaanitud Eesti aja järgi kell neli pärastlõunal (1300 GMT), vahendas AFP.

Briti välisministeerium hoiatas, et saatkonna trepiastmeid peetakse juba Suurbritannia territooriumiks ning politseinikud võivad kasutusele võtta «vajalikke» samme, kui Assange peaks hoonest väljuma.

Sellel nädalal teatas Ecuadori välisminister, et Assange’i asüülitaotlus rahuldati, mis põhjustas diplomaatilise tüli Ecuadori, Rootsi ja Suurbritannia vahel. Viimase kinnitusel on neil kohustus anda Assange üle Rootsile.

Järgmisel nädalal koguneb Ameerika Riikide Organisatsioon (OAS) Ecuadori palvel probleemi arutama.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles