Filipiinidelt avastati 10 uut kakuliiki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Teadlased ja linnuvaatlejad on Filipiinidelt leidnud 10 uut kakuliiki, kasutades kõrgtehnoloogilisi salvestusseadmeid, mis suudavad eristada erinevaid huikeid, teatasid looduskaitseametnikud täna.

Kaheksat liiki peeti seni alamliikideks, kuid kaks liiki on täiesti uued, sõnas Filipiinide bioloogilise mitmekesisuse säilitamise programmi juht Lisa Paguntalan.

«Nendel liikidel ei ole välimuses märkimisväärseid erinevusi. Kuid nende huiked on erinevad ning nende järgi tehakse liikidel vahet,» ütles Paguntalan AFP-le. Ta hoiatas, et uued liigid võivad olla ohustatud, sest nad leiti väikestelt kõrvalistelt saartelt või metsatukkadest.

Ornitoloogid ja linnuvaatlejad kasutasid kõrgkvaliteetset pildistamis-ja salvestamistehnikat, et teha vahet eri kakuliikidel.

Uuring võttis aega 10 aastat ning tulemused tehti teatavaks peale eri uurimusrühmade vahelisi konsultatsioone.

Kaks uut liiki on Cebu ja Camiguini haugaskakk, mis leiti vastavalt Filipiinide saartelt Cebu ja Camiguini. Nad on umbes 20 kuni 30,5 sentimeetri suurused ja neid on väga raske märgata.

Filipiinide saarestikus on rohkem kui 7000 väga liigirikka loomastikuga saart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles