Assad ilmus pühadepalvuseks rahva hulka

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Bashar al-Assad ilmus täna islamipühade puhul Damaskuse mošeesse.
President Bashar al-Assad ilmus täna islamipühade puhul Damaskuse mošeesse. Foto: SCANPIX

Süüria president Bashar al-Assad ilmus täna islami Eid al-Fitri pühade puhul palvuseks Damaskuse mošeesse rahva hulka, tema väed aga jätkavad pealetungi ülestõusnutele.

Riigitelevisioon näitas presidenti mitme kõrge valitsus- ja parteiametnikuga mošees. Teiste hulgas oli ka peaminister Wael al-Halaqi, kes astus ametisse alles augusti algul, kui tema eelkäija ülestõusnute poolele üle läks ja riigist põgenes.

«Süüria saavutab võidu Lääne ja Ameerika vandenõu üle, mida toetavad vahhabiidid ja takfirid (sunniäärmuslased),» kuulutas Al-Hamadi mošee imaam šeik Mohammed Kheir Ghantus.

«Meie vaenlased ameeriklaste, sionistide ja nende agentide hulgas peaksid rõõmustama, nähes meid üksteist tapmas ja üksteise hulgas lahkhelisid külvamas,» hoiatas ta.

Inimõigusaktivistide väitel on Süürias alates möödunud aasta märtsist, mil ülestõus puhkes, tapetud üle 23 000 inimese. ÜRO andmetel on ohvreid umbes 17 000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles