Saksa luurajad aitavad Süüria ülestõusnuid infoga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria ülestõusnud.
Süüria ülestõusnud. Foto: SCANPIX

Süüria rannikul laevadel paiknevad Saksa luurajad koguvad infot president Bashar al-Assadi vastu võitlevate ülestõusnute abistamiseks, kirjutas nädalaleht Bild am Sonntag

Saksa välisluureteenistuse (BND) agendid kasutavad laevadel tehnoloogiat, mis võimaldab neil jälgida režiimivägede liikumist 600 kilomeetri kaugusel sisemaal. Andmed antakse üle USA ja Briti agentidele, kes varustavad infoga ülestõusnuid.

Bild tsiteeris üht Ühendriikide ametnikku, kelle sõnul «ei ole ühelgi Lääne luureteenistusel Süürias nii häid allikaid» kui Saksa BND.

Saksa kaitseministeeriumi pressiesindaja kinnitas AFP-le, et piirkonnas tegutseb tõepoolest üks laev, mis jääb sinna veel mitmeks kuuks. Ta eitas aga, et tegemist on luurelaevaga, nagu väidab Saksa meedia.

«Me ei edasta informatsiooni käimasoleva missiooni operatiivüksikasjade kohta,» ütles pressiesindaja.

Bildi andmetel osalevad Saksa agendid Süüria konfliktis aktiivselt ka NATO Türgi baasist Adana linnas. «Me oleme uhked oma olulise panuse üle Assadi režiimi langemisse,» ütles üks BND ametnik ajalehele.

Saksamaa ametlik seisukoht ei poolda sõjalist sekkumist Süüria konflikti lahendamiseks, aga Saksa kaitseminister Thomas de Maizière ütles hiljuti, et Saksamaa peab aitama muul moel, näiteks humanitaarabi ja logistikaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles