Läti kaitseväe komandör karistas nelja kõrget ohvitseri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti kaitseväe embleem.
Läti kaitseväe embleem. Foto: Raigo Pajula

Läti maavägedes toimunud ulatusliku kontrolli tulemuste põhjal sai distsiplinaarkorras karistada neli kõrget ohvitseri, teatas kaitseväe pressiteenistus pühapäeval.


Kaitseväe juhataja Juris Maklakovs algatas maavägede kompleksse kontrolli mullu novembris, et kontrollida lahinguvalmidust ning teenistuskorraldust, samuti eraldatud raha kasutamise sihipärasust.

Kaitseväe pressiesindaja Normunds Stafeckise teatel juhtis vastselt lõppenud kontrolli kindral Juris Vectirans.

Mullu 18. augustil toimus Adaži polügoonil avarii, milles hukkus kaks kaitseväelast ning kaheksa sai vigastada. Liiklusõnnetuse tõttu algatatud teenistusliku juurdluse põhjal karistas Maklakovs 11 maavägede 1. jalaväepataljoni ametiisikut.

8. novembril leiti Jelgava rajoonist teepervel seisnud maasturist kahe maha lastud mehe surnukehad. Üks meestest oli mereväelane, teine oli kuu aega varem õhujõududest erru läinud. Tapmises kahtlustatavana võeti kinni sõjalaeval Zibens teeninud Vadim Semaško, arvatakse, et ta tappis kaks meest võlgade pärast.

Vahejuhtumi tõttu algatati kõigil mereväe alustel relvastuste, laskemoona ja varustuse kontrolli ning distsiplinaarkontrolli. Mereväe komandör Aleksandrs Pavlovcs karistas kontrolli tulemuste põhjal üheksat mereväe ametiisikut, Maklakovs veel kolme, kellest üks vallandati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles