Rahvusvaheliselt tagaotsitav Kõrgõzstani ekspresidendi vend elab Minskis

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisaks Kõrgõzstani ekspresidendile Kurmanbek Bakijevile (keskel) varjab end Minskis ka tema vend Žanõš.
Lisaks Kõrgõzstani ekspresidendile Kurmanbek Bakijevile (keskel) varjab end Minskis ka tema vend Žanõš. Foto: SCANPIX

Kõrgõzstani kukutatud presidendi Kurmanbek Bakijevi vend Žanõš Bakijev, kelle Interpol kuulutas rahvusvaheliselt tagaotsitavaks paar aastat tagasi, jäi fotoobjektiivi ette Minskis.

Žanõš Bakijevist tegi kesklinnas Grünwaldi kohviku ees foto Valgevene opositsiooniaktivist Mihhail Paškevitš ja riputas selle Facebooki üles, vahendas lenta.ru.

Paškevitš arvas alguses, et sattus peale ekspresidendile Kurmanbek Bakijevile, kes samuti varjab end Valgevenes. Hiljem sai ta aru, et nägi hoopis tema venda Žanõš Bakijevit.

Opositsionääri arvates ei tohiks Kõrgõzstani ekspresidendi venna asukoht olla Valgevene ametivõimudele saladuseks. «Grünwaldi kohvikus käivad einestamas siseministeeriumi ametnikud, samas lähistel asub ka Valgevene presidendi administratsioon,» märkis Paškevitš.

Žanõš Bakijev oli jõustruktuuride ülemaks ajal, mil tema vend istus presidenditoolil. Pärast riigipööret aastal 2010 süüdistati teda käsu andmises opositsiooni toetajate tulistamiseks. Ka süüdistati teda presidendi administratsiooni endise ülema Medet Sadõrkulovi röövimises ja tapmises aastal 2009.

Pärast riigipööret põgenesid Kurmanbek Bakijev ja tema lähisugulased Kõrgõzstanist ära. Endise riigipea võttis vastu Valgevene, Minsk keeldus teda Kõrgõzstani ametivõimudele välja andmast.

Kõrgõzstani eriteenistused kinnitasid juba 2010. aastal, et ka Žanõš Bakijev pages Minskisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles