Belgia lastepussitaja sai vanglas peksa

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim de Gelder
Kim de Gelder Foto: SCANPIX

23-aastane Kim De Gelder, keda süüdistatakse lastesõime ründamises ja kahe väikelapse tapmises, sai Oudenaarde linna vanglas peksa.

Gelder pussitas väikelinnas Dendermonde’is asuvas lastesõimes 23. jaanuaril 2009 surnuks 6- ja 9-kuuse beebi ja nende 54-aastase kasvatajanna. Lisaks vajas noahaavade tõttu ravi veel ligi 20 last.

Hiljem tunnistas noor mees üles, et tappis nädal varem ka ühe 72-aastase naise.

Belgia meedia kirjutab, et De Gelder oli teel ruumi, kus pidi saama kokku oma vanematega. Samal ajal ründas meest üks kaasvang, kes enne valvurite sekkumist jõudis teda lüüa mitu korda näkku, kirjutas täna Gazet van Antwerpen.

«Sa peaksid hoidma oma käed lastest eemale,» karjus talle 39-aastane Ringo D., kes on agressiivsuse poolest tuntud ka vanglas.

Advokaat oli nõudnud Kim De Gelder saatmist ravile kinnisesse psühhiaatriahaiglasse.

Viiest närviarstist koosnenud kolleegium oli üksmeelne ja teatas, et De Gelder suudab vaatamata psühhiaatrilistele probleemidele kontrollida oma käitumist ja peab seetõttu vastutama tegude eest.

Kahtlustatav oli alguses väitnud, et ei mäleta väidetavate mõrvade sooritamisest midagi. Hiljem võttis ta kõik omaks.

Kohtuprotsess De Gelderi üle peaks prognooside järgi algama 2013. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles