Venemaa Lätile: ärge sekkuge Pussy Rioti kohtuasja

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pussy Rioti poolehoidjad Riias.
Pussy Rioti poolehoidjad Riias. Foto: SCANPIX

Venemaa Riia saatkonna nõudmise järgi ei tohi Läti oma nina punkansambli Pussy Riotiga seotud asjadesse toppida.

Diplomaatiline esindus hindas Läti välisministri Edgars Rinkēvičsi kriitikat Moskvas aset leidnud kohtprotsessi üle kui sekkumist Vene Föderatsiooni siseasjadesse, vahendas Interfax.

Venemaa ajutine asjur Lätis Andrei Skatšov ütles, et sarnased avaldused avaldavad kaudselt survet Venemaa kodanike ühiskondlikule arvamusele ja ka kohtule.

Diplomaadi sõnul ei oma kohtuprotsessi kritiseerinud inimesed juhtunu kohta kogu informatsiooni ja saavad seda üksnes välismeedia kaudu. Lisaks ei võta Läti välisministeeriumi avaldus arvesse Venemaa siseolukorda.

Skatšov viitas Levada-keskuse hiljutisele küsitlusele, mille järgi mõistab enamik venemaalasi punkansambli liikmete käitumise hukka.

Rinkēvičs oli varem väljendanud kahetsust seoses ebaproportsionaalselt karmi kohtuotsusega, vahendas rus.tvnet.lv. Ta kutsus Venemaad üles leevendama naistele määratud karistust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles