Gatilov: Damaskus lubas, et keemiarelv ei satu terroristide kätte

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisministri asetäitja Gennadi Gatilov.
Vene välisministri asetäitja Gennadi Gatilov. Foto: SCANPIX

Damaskus on kinnitanud Moskvale, et Süüria võimud teevad kõik selleks, et keemiarelv ei satuks terroristide kätte.

«Meie leiame, et keemiarelva ei tohi kasutada mitte mingitel asjaoludel ja see ei tohi sattuda niisuguste mängurite kätte, kes võiks seda kasutada. Selles osas on meil nii läänepartnerite kui USA kolleegidega täielik üksteisemõistmine,» rääkis Vene välisministri asetäitja Gennadi Gatilov rääkis intervjuus AP-le.

«Me arutame seda teemat nendega pidevalt,» lisas ta.

Süüria võimud on Venemaale kinnitanud, et keemiarelvade hoiukohta valvatakse ülimalt hoolikalt ja praegu pole mingit ohtu, et sellega midagi juhtuks või situatsioon väljuks kontrolli alt, rääkis aseminister. «Me teeme Süüria võimudega väga selget koostööd,» rõhutas ta.

Samas kutsus diplomaat üles arvestama Süürias tekkinud keerulist olukorda. «Kõigile on hästi teada, et lisaks Süüria opositsioonijõududele on seal on terroriste, näiteks Al-Qaedasse kuuluvaid. Kui keemiarelv satub kellegi tegevuse tulemusel terroristide kätte, kes võivad teemale läheneda täiesti ilma südametunnistuseta, siis see toob kaasa väga tõsiseid arenguid,» jutustas Gatilov.

Vene aseminister kutsus kõiki neid välisjõude, kes on seotud olukorraga Süürias, tegema igakülgset võimalikku koostööd selleks, et niisugust asja ei juhtuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles