Hispaania televisioon taasalustab härjavõitluste ülekandeid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania matadoor Leandro Marcos Vicente 13. augustil Malagas.
Hispaania matadoor Leandro Marcos Vicente 13. augustil Malagas. Foto: SCANPIX

Hispaania loomaõiguslaste pahameeleks kavatseb nende rahvustelevisioon tuleval kuul esimest korda kuue aasta jooksul taas härjavõitlust näidata, kirjutab AFP.


RTVE teate kohaselt näitavad nad 5. septembril Valladolidis toimuvat härjavõitlusfestivali, kus areenile astuvad sellised staarmatadoorid nagu Julian Lopez Escobar ja Jose Maria Manzanares. «Television Española usub, et sellise kvaliteediga festival peaks olema nähtav kõigile hispaania fännidele,» teatas telekanal.

2006. aastal lõpetati RTVE-l härjavõitluse näitamine põhjendusega, et ülekannete hind on liiga kõrge ning sellist spektaaklit nautiv auditoorium kahaneb.

Nüüd aga nõustusid härjavõitluste korraldajad hinda langetama. Valladolidi festival saab olema esimene lühikesest kuid sümboolsest tippklassi härjavõitlusfestivalide seeriast, mida rahvustelevisioonis näidatakse, lubas RTVE.

Loomade õiguste eest võitleva organisatsiooni PACMA pressiesindaja Silvia Barquero kommenteeris televisiooni otsust teatega, et see on selge samm tagasi. «Meie arvates on täiesti sobimatu, et Hispaania avalik-õiguslik televisioon kannab üle härjavõitlust, kui nad selle juba lõpetasid,» ütles ta.

Barquero juhtis tähelepanu ka asjaolule, et härjavõitluse otseülekannet näidatakse kell 18, mis jääb ajavahemikku, kus ei tohi näidata vägivalda, sest teleka ees on ka lapsi.

2010. aastal vasakpoolse päevalehe El Pais korraldatud uuringu kohaselt on härjavõitluse vastu 60 protsenti hispaanlastest. Praeguseks on nende pidamise keelanud Kanaari saared ja Kataloonia. Baskimaal asuva San Sebastiani linna meer teatas sel nädalal, et ei plaani pikendada pärast 2013. aastat lepinguid härjavõitluste pidajatega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles