Netanyahu: Iraan teeb kiireid samme tuumarelva suunas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu Foto: SCANPIX

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu ütles reedel juudiriiki külastavale USA kongresmenile, et Iraan teeb rahvusvahelisi sanktsioone eirates palavikuliselt tööd tuumarelva soetamiseks.

"Me saime alles eile täiendavaid tõendeid selle kohta, et Iraan jätkab rahvusvahelisi nõudeid eirates üha kiiremaid samme tuumarelvadeni jõudmiseks," vahendas peaministribüroo Netanyahu sõnu Ühendriikide vabariiklasest poliitikule Mike Rogersile.

Netanyahu viitas neljapäeval Washington Postis ilmunud loole, milles öeldi "diplomaatidele ja ekspertidele" tuginedes, et peatne Rahvusvahelise Aatomienergiaagentuuri (IAEA) raport näitab, et Teheran on tööle pannud sadu uusi tsentrifuuge "ja kiirendab võibolla ka tuumakütuse tootmist".

IAEA ja Iraani ametnikud kohtusid reedel Iraani Viini esinduses, et arutada Teherani tuumaprogrammiga seotud probleeme.

Iisrael ja tema liitlane USA süüdistavad Iraani tuumarelva väljatöötamises, Teheran aga väidab, et tema tuumaprogramm on pelgalt tsiviilotstarbeline.

Vaikimisi piirkonna ainsaks tuumarelvariigiks tunnistatud Iisrael on hoiatanud, et võib olla sunnitud Iraani tuumarajatisi ründama, takistamaks islamiriiki tuumarelvade tootmiseni jõudmast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles