Prantsuse kardinal: jumalateotuses kahtlustatav tüdruk ei oska lugeda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Prantsuse kardinal Jean-Louis Tauran kaitses täna Pakistani tüdrukut, keda kahtlustatakse jumalateotuses, ja rõhutas, et kahtlusalune ei oska lugeda ega kirjutada.

Tauran rääkis Vatikani raadiole, et enne süüdistuse esitamist, mille järgi oli püha tekst põlastamise objektiks, tuleks kontrollida fakte, vahendas AFP.

Rimshat, kes on erinevate raportide järgi 11- kuni 16-aastane, süüdistatakse koraani värsse sisaldava laste religioosse raamatu lehekülgede põletamises. Ta võeti kinni ja jäeti vahi alla eelmisel neljapäeval.

Kuid Tauran kinnitas, et Rimsha «on tüdruk, kes ei oska lugeda ega kirjutada ja kes korjab äraelamiseks prügi, ning ta korjas juhuslikult üles leheküljed, mis olid keset prügi».

«Mida tõsisem ja pingelisem olukord on, seda enam on vajadus läbirääkimisteks,» lisas kardinal, kes oli lahkunud paavsti Johannes Paulus II välisminister.

Noorel tüdrukul on väidetavalt Downi sündroom ning tema arreteerimine on vihastanud inimõiguslasi ja teinud murelikuks Lääne valitsused.

Pakistani rangete pühaduseteotuse seaduste järgi on prohvet Muhamedi solvamine karistatav surmanuhtlusega ja koraani põletamine eluaegse vanglakaristusega.

Rimsha pidi kohtu ette ilmuma täna, kuid politsei ja tema advokaat ütlesid eile, et ülekuulamine lükati edasi 31. augustile.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles