Britid soovivad uurimist Iraagi sõja küsimuses

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagist kodumaale naasnud briti sõdurid.
Iraagist kodumaale naasnud briti sõdurid. Foto: AFP / Scanpix

Esmaspäeval avaldatud küsitlustulemustest ilmnes, et valdav enamik britte soovib uurimist 2003. aasta Iraagi-invasiooni kohta, enamik neist ei ole veendunud ka vajaduses osaleda Afganistani konfliktis.


BBC tellimusel läbi viidud ComRes küsitlusest selgus, et 72 protsenti brittidest peab vajalikuks korraldada ametlik uurimine Suurbritannia rolli üle Iraagi sõjas, nagu seda on nõudnud opositsiooniparteid, vahendas uudisteagentuur BNS.

Leiboristist peaminister Gordon Brown on välistanud taolise juurdluse korraldamise enne, kui kõik Briti väed on Iraagist lahkunud. Viimased 4000 Basra linna lähedal baseeruvat sõdurit peaksid hakkama taanduma mai lõpus.

ComResi uuring näitas ka, et 60 protsenti 1013 küsitletust kahtlevad valitsuse põhjendustes vajadusest hoida Briti üksusi Afganistanis, kus 2001. aastast saadik on hukkunud 152 Briti sõdurit.

Hoolimata eitavast hoiakust Iraagi ja Afganistani konflikti suhtes, pidas 91 protsenti uuringus osalenuist teenistust relvajõududes austusväärseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles