Politsei ajas Pariisi lähistel järjekordse mustlaslaagri laiali

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politsei ajas täna hommikul Pariisi lähistel mustlaslaagri laiali, ajades kodust tänavale 70 inimest, kelle hulgas oli ka 19 last.

Politsei tungis Evry eeslinnas koidu ajal laagrisse, eelnevalt oli kohalik linnapea Francis Chouat turvalisuse ja tervishoiu huvides käskinud mustlased nende peatumiskohast ära ajada, teatas AFP. Laagrit peeti ohtlikuks, kuna see asus raudteeliinide lähedal tühermaal.

Prantsusmaa siseminister Manuel Valls’i on tugevalt kritiseeritud, kuna ta on alates sotsialistliku valitsuse võimuletulekust andnud käsu mitme mustlaslaagri laialiajamiseks. Evry’ laagris valitsevaid tingimusi nimetas Valls talumatuks.

Hinnanguliselt elab ligi 15 000 Bulgaariast ja Rumeeniast pärit mustlast Prantsusmaal ajutistes laagrites.

Riigi eelmine president Nicolas Sarkozy seostas immigratsiooni kuritegevusega ning lubas mustlasmigrandid Prantsusmaalt välja saata, kuid langes oma seisukohtadega Euroopa Komisjoni ja Vatikani terava kriitika alla. Nüüd süüdistatakse uut riigipead François Hollande’ Sarkozy’ eeskuju jätkamises ja rahvusvähemuse kiusamises.

Eelmisel nädalal teatas Prantsuse valitsus, et kergendab Bulgaaria ja Rumeenia migrantidele seatud tööturupiiranguid, ka ei pea sealsed tööandjad enam maksma 300 euro suurust lõivu, kui nad soovivad värvata Bulgaaria või Rumeenia kodanikku.

Valitsuse sõnul aga laagrite laialisaatmine jätkub, kuigi mõned ministrid ja inimõiguslased on kutsunud üles praktikat seniks lõpetama, kuni eelnevalt pole korraldatud alternatiivset majutusvõimalust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles