Tšetšeeni iseseisvuslane ei julge Brüsselisse minna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahmed Zakajev seitsme aasta eest Kopenhaaagenis viibides.
Ahmed Zakajev seitsme aasta eest Kopenhaaagenis viibides. Foto: SCANPIX

Londonis eksiilis elav Tšetšeeni iseseisvuslaste üks liidreid Ahmed Zakajev loobus osalusest Euroopa Parlamendi debattidel, kartes seda, et Belgia võimud võivad ta Venemaale välja anda.


Zakajev pidanuks osalema europarlamendi debattides Tšetšeenia tulevikust, vahendas teisipäeval võrguväljaanne

EUobserver

.

Portaali andmetel on Belgia võimud väljendanud Venemaale valmisolekut vahistada Zakajev kohe pärast riiki saabumist ning korraldada hiljem tema väljaandmine.

Venemaal on esitatud Zakajevile tagaselja süüdistus kolme kriminaalkoodeksi paragrahvi alusel - relvastatud mässu korraldamises, ebaseaduslike relvaformeeringute moodustamises ja õiguskaitseorganite töötaja elu kallale kippumises.

Samuti on ta tunnistatud süüdistatavaks 2002. aasta oktoobris Dubrovka teatrimajas Moskvas aset leidnud pantvangidraama korraldamises.

2006. aasta suvel algatas Venemaa peaprokuratuur tema suhtes veel ühe kriminaalasja etnostevahelise vihavaenu õhutamises meedia vahendusel.

Briti võimud on andnud Zakajevile poliitpagulase staatuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles