Briti moslemeid pahandab neist jutustav komöödiaseriaal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue seriaali keskmes olev Briti moslemipere.
Uue seriaali keskmes olev Briti moslemipere. Foto: Repro

Briti rahvusringhäälingu BBC värske komöödiaseriaal «Kodanik Khan» ärritab oma moslemite üle heidetavate naljadega riigi islamikogukonda, kirjutab Daily Mail.


Esimene osa seriaalist, mille keskmes on moslemite kogukonnaliidri elu, läks eetrisse sel esmaspäeval ning tõi vaatajatelt vähemalt 200 kaebust. Saadet süüdistati selles, et see narrib islamit, on ebaviisakas koraani suhtes ja kinnistab stereotüüpe asiaatide kohta.

Eriti ärritav oli vaatajaile stseen, kus nimikangelase – Pakistani moslemist härra Khani – tugevalt meigitud tütar kiirustab isa saabudes hijabi peale tõmbama ja teeskleb koraani lugemist.

Seriaali autor on islamiusku britt Adil Ray. Ta mängib ise ka nimiosalist. Ray sõnul annab tema seriaal Briti moslemitele võimaluse enda üle naerda.

BBC pressiesindaja sõnul saatis «Kodanik Khani» esimest osa edu – seda vaatas 3,6 miljonit inimest ehk 21,5 protsenti tolle hetke Briti televaatajaist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles