Hiina meedia ründas Clintoni visiidi eel USAd

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister Hillary Clinton
USA välisminister Hillary Clinton Foto: SCANPIX

Hiina riigimeedia väitis kolmapäeval, et USA välisministri Hillary Clintoni eelseisev Aasia-visiit on mõeldud «Hiina ohjeldamiseks» ning süüdistas Washingtoni probleemide tekitamises regioonis

Uudisteagentuuri Xinhua kommentaar väljendas muret USA «pöördumise pärast Aasia poole».

«Clintoni ringsõidu üks eesmärk on ohjeldada Hiina kasvavat mõju, kuid USA strateegia tuum on kaitsta oma ülemvõimu ja hegemooniat Aasia-Vaikse ookeani regioonis,» kirjutas agentuur.

Xinhua süüdistas USAd katses lõigata kasu Aasia riikide vahelistest territoriaalvaidlustest ning võõrandada Hiinat teistest riikidest.

«Washingtoni poliitika ei aita kaasa vaidluste rahumeelsele lahendamisele ning rahule ja stabiilsusele piirkonnas,» märkis agentuur.

Oodatakse, et Clinton hoiatab oma kolmandal visiidil Aasiasse alates tänavu maist Hiinat ja selle naaberriike seoses pingestuvate merevaidlustega jõu kasutamise eest.

Clinton saabub Pekingisse järgmisel nädalal ja kohtub välisminister Yang Jiechiga. Sel nädalal osaleb USA välisminister Cooki saartel Vaikse Ookeani Saartefoorumil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles