Venemaa mõrvar viitas Pussy Riotile

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa mõrvar viitas Pussy Riotile
Venemaa mõrvar viitas Pussy Riotile Foto: SCANPIX

Venemaa kriminalistid uurivad ebatavalist tapmisjuhtumit, milles viidatakse punkansamblile Pussy Riot.

Kaasanist leiti kaks naist julmalt tapetuna ning nende korteri seinale oli kirjutatud «Vabastage Pussy Riot», edastab Interfax.

Sõnum on otsene viide naistebändile, mille liikmed anti kohtu alla president Vladimir Putinit pilkava etteaste eest Moskva ühes kirikus.

Krimiuurijate arvates võis mõrvar selle sõnumi jätta nende eksitamiseks ning tapetud naistel ei pruugi olla mingit seost Pussy Riotiga.

Kaasani politsei kinnitusel oli surnuks pussitatud 76-aastane naine ja ta 38-aastane tütar. Uurijad lisasid, et Pussy Riotile viitav sõnum  oli kirjutatud tapetute verega.

Pussy Rioti mänedžeri  Nikolai Polozovi arvates võib see tapmine olla provokatsioon.

«Mul on kahju, et hullud kasutavad Pussy Rioti nime sellises kontekstis,» sõnas mänedžer.

Pussy Rioti advokaadi arvates võib tegu olla ka katsega määrida bändi nime ja seostada lauljaid kuritegevusega.

Pussy Rioti juhtum on jaganud venelased kahte leeri. Osa arvab, et noortele naistele antud vanglakaristus on liiga karm. Teised aga peavad kirikus esinemist usklike ja Venemaa presidendi solvamiseks ning selle tõttu olid lauljad karmi karistuse ära teeninud.

Pussy Rioti juhtumit on seostatud ka poliitilise kättemaksuga, kuid seda ei ole tõestatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles