Lõuna-Hispaanias möllavates metsatulekahjudes sai viga kaks inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõuna-Hispaanias lõõmavad Marbella kuurordi lähedal metsatulekahjud, milles sai viga kaks inimest ja mis sundisid tuhandeid piirkonnast lahkuma.

Rohkem kui 250 tuletõrjujat, kaheksa lennukit ja üheksa helikopterit võitlesid leekidega pärast seda, kui põleng levis tuulega edasi, vahendas AFP.

«Tuhanded inimesed on piirkonnast evakueeritud, samuti on kaks inimest viga saanud,» sõnas Malaga valitsusjuht Elias Bendodo.

Hispaania meedia sõnul said mees ja naine raskeid põletushaavu, kui tulekahju jõudis nende mägimajakeseni Rosario piirkonnas.

Tulekahju algas eile pärastlõunal mägedes ning laienes 12-kilomeetrisele alale, ohustades lähedal asuvaid linnu. Tuletõrjujad kahtlustavad süütamist.

«Kuivus, tugevad tuuled ja kõrged temperatuurid aitasid leekidel kiiresti edasi liikuda,» ütles Andaluusia valitsus oma teadaandes.

Alates jaanuarist on metsa- ja maastikupõlengutes kannatada saanud ligi 1500 ruutkilomeetri suurune ala.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles