Siinai poolsaarelt leiti Iisraeli aidanud egiptlase maharaiutud pea

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beduiin paigas, kus Ibrahim Ouda Bereikat pommiplahvatuses hukkus.
Beduiin paigas, kus Ibrahim Ouda Bereikat pommiplahvatuses hukkus. Foto: SCANPIX

Egiptuse politsei leidis täna Siinai poolsaarelt maharaiutud pea, mis kuulus islamistide poolt röövitud mehele, kes väidetavalt oli seotud ühe äärmuslase tapmisega sel nädalal, vahendas AFP.

Julgeolekuametnik ütles, et ka teise mehe, keda süüdistatakse hukkamises, on beduiini mässulised röövinud.

Beduiinihõimude allikate sõnul leiti pea Muqatta piirkonnast ning kuulus Manazil Bereikatile, kes oli pärit samast hõimust, kui kahtlases pommiplahvatuses hukkunud äärmuslane.

Pealtnägijate kinnitusel hukkus Ibrahim Ouda Bereikat plahvatuses, kui ta üritas Iisraeli poole raketti tulistada. Julgeolekuallikate järgi võis ta astuda maamiinile.

Ouda Bereikat osales mitmes raketirünnakus Iisraelile. Mässulised ja tema perekonnaliikmed usuvad, et palgamõrvarid töötasid Iisraeli heaks ja Manazili ei tohiks matta moslemite traditsioonide järgi.

«Keegi ei ole nõus surnukeha puudutama, teda ei maeta maha, isegi tema sugulased ei taha teda maha matta,» ütles teine beduiinide allikas.

Julgeolekuallikas rääkis, et kaks meest, keda otsiti samuti seoses Ouda Bereikati surmaga, põgenesid üle piiri Iisraeli.

Egiptuse sõjavägi ja politsei on tugevdanud kontrolli poolsaarel, et suruda maha piirkonnas tegutsevad islamistid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles