Vene armee läheb suvel Hiinasse ühisõppustele

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shanghai Koostööorganisatsiooni ühismanöövrid «Rahumissioon 2007» toimusid Tšebarkuli polügoonil tunamullu suvel.
Shanghai Koostööorganisatsiooni ühismanöövrid «Rahumissioon 2007» toimusid Tšebarkuli polügoonil tunamullu suvel. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Hiina territooriumil toimuvad suvel sõjalised ühismanöövrid, millel osalevad Venemaa kaitseministeeriumi allika kinnitusel ka nende üksused.



Sõjamängude üheks elemendiks saab ametniku sõnul olema terroritõrje, vahendas AFP.

Ettevõtmise aega ta ei täpsustanud, kuid Interfaxi andmetel toimuvad manöövrid selle aasta suvel Hiina pinnal.

«Kahe riigi kaitseministeeriumide vahel algavad lähiajal konsultatsioonid, mille käigus pannakse paika, õppustele kaasatavad jõud ja ressursid, samuti ühismanöövrite temaatiline kese,» märkis allikas agentuurile.

Moskva ametniku sõnul on manöövrid kahepoolsed ja ei kuulu Shanghai Koostööorganisatsiooni (SCO) egiidi alla, viidates kuuest riigist koosnevale regionaalsele ühendusele.

Venemaa ja Hiina on viimastel aastatel pidanud ühiseid sõjaväeõppusi sagedamini, ehkki analüütikute hinnangul pole SCO veel kujunenud täieulatuslikuks sõjaliseks alliansiks.

Sinna kuuluvad liikmetena veel Kesk-Aasia riigid Kasahstan, Kõrgõzstan, Tadžikistan ja Usbekistan ning vaatleja staatuses on India, Iraan, Mongoolia ja Pakistan.

Külma sõja ajal olid Moskva ja Pekingi suhted pingelised, kuna mõlemad suurriigid taotlesid liidrirolli kommunistlikus leeris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles