USA rahvuspargi külastajad võisid nakatuda surmava viirusega

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külastajad Yosemite´i rahvuspargis.
Külastajad Yosemite´i rahvuspargis. Foto: SCANPIX

Vähemalt kahe inimese elu nõudnud surmav viirus ähvardab tuhandeid inimesi, kes külastasid suvel USAs California osariigis asuvat rahvusparki.

Hantaviiruse pulmonaalse sündroomi tagajärjel on surnud kaks ja sellesse on nakatunud veel vähemalt neli Yosemite rahvuspargi külastajat. Võimude sõnul ähvardab harvaesinev viirus aga tuhandeid rahvusparki külastanud inimesi, vahendas BBC.

Viiruse peiteaeg on paarist päevast kuni kuue nädalani, mille jooksul võivad ilmneda mitmesugused sümptomid alates palavikust ja külmavärinatest lõpetades lihasevalu, köha, peavalu, seedehäirete ja tõsiste hingamisraskustega. Arstide sõnul võib kuni kolmandik haigusjuhtumitest lõppeda seejuures letaalselt.

Võimude sõnul ähvardav näriliste vahendusel leviv viirus viirus külastajaid, kes peatusid juuni keskpaigast alates rahvuspargis asuvas laagris, mida selle aja jooksul on külastanud umbes 10 000 inimest. Rahvuspark on praeguseks võtnud ühendust 3000 laagrit külastanud inimesega ja hoiatanud neid võimaliku terviseriski eest.

Yosemite´i töötajad sulgesid laagri sel nädalal, kui avastasid majutustelkidest hiiri, kes viirust edasi kannavad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles