Leedu president: ei maksa valetada, siis ei pea ka vassima

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dalia Grybauskaitė.
Dalia Grybauskaitė. Foto: SCANPIX

Leedu president Dalia Grybauskaitė ütles täna hiljutist Valgevenele suunatud «mängukarurünnakut» kommenteerides, et «ei maksa valetada, siis ei tarvitse ka lollusi rääkida ega ettekäändeid tuua».

Sellise vastuse said ajakirjanikud presidendilt riigi idaosas Širvintose linnas küsimusele Leedu institutsioonide reaktsiooni ja Valgevene presidendi Aleksandr Lukašenka ähvarduste kohta. Keda Grybauskaitė valetamises süüdistab, vastusest ei selgunud.

President lisas, et kõik Leedu piiririkkumise juurdluse käigus saadav info tehakse teatavaks avalikkusele ja antakse edasi Rootsi korrakaitsejõududele.

Ühe Rootsi avalike suhete firma teatel lendasid tema aktivistid 4. juulil Leedust Valgevenesse ja viskasid seal alla tuhat sõnavabadust ja inimõigusi nõudvate loosungitega mängukaru. Video pandi internetti üles.

Leedu võimud teatasid, et neid ei olnud aktsioonist teavitatud ja nad ei registreerinud ka piiririkkumist. Valgevene püüdis esialgu mängukarusaju üldse maha salata, kuid kuu aega hiljem vallandas Lukašenka õhujõudude komandöri ja ähvardas Leedut vastuaktsioonidega. Valgevene saatis ka Rootsi suursaadiku riigist välja ja palus hiljem Leedu prokuratuurilt abi vahejuhtumi uurimiseks.

Leedu alustas 14. augustil piiririkkumise eeluurimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles