Netanyahu süüdistab maailma liigses leebuses Iraani vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu.
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline üldsus suhtub Iraani tuumaprogrammi liiga leebelt, hoiatas Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu täna.

«Minu arvates peame me rääkima tõtt - rahvusvaheline kogukond ei tõmba Iraani jaoks selget piiri ja Iraan ei näe rahvusvahelise kogukonna poolt otsustavust tema tuumaprogramm peatada,» ütles Netanyahu iganädalasel kabinetiistungil.

«Kuni Iraan ei näe seda selget piiri ja otsustavust, ei lõpeta ta tuumaprogrammi arendamist. Iraanil ei tohi mitte kunagi lasta tuumarelva soetada.»

Tegemist on Netanyahu esimese kommentaariga pärast seda, kui Rahvusvahelise Aatomienergiaagentuuri (IAEA) uue raporti üksikasjad neljapäeval avalikkuse ette jõudsid. Raportis öeldakse, et Iraan on Hoolimata ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsioonidest, rahvusvahelistest sanktsioonidest ja Iisraeli ähvardustest kahekordistanud uraani rikastamise võimsust maa-aluses Frodo tuumakompleksis.

«Raport kinnitab seda, mida me oleme ammu öelnud - rahvusvahelised sanktsioonid võivad tõsiselt nõrgendada Iraani majandust, aga need et takista Iraani tuumaprogrammi edasi arendamast,» ütles Netanyahu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles