USA vabariiklaste asepresidendikandidaati võrreldi Göbbelsiga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühendriikide esindajatekoja spiiker Paul Ryan
Ühendriikide esindajatekoja spiiker Paul Ryan Foto: SCANPIX

USA valimisvõitlus kogub tuure ning kõned on muutunud aina ründavamaks.

Sellel korral ütles USA Demokraatliku partei esindaja välja midagi sellist, mis pani nii demokraadid kui vabariiklased pead vangutama, edastab Reuters.

California demokraatide juht John Burton võrdles vabariiklaste asepresidendikandidaati Paul Ryanit Natsi-Saksamaa propagandaministri Jospeh Göbbelsiga.

«Ta valetab ning ei hooligi sellest, et valetab. Ta on nagu Joseph Göbbels, kõik on üks suur propaganda ja vale,» lausus Burton eile aset leidnud demokraatide üritusel, millel osales ka ajakirjanikke.

Poliitikavaatlejate ja ajakirjanike arvates võis Burtoni emotsionaalse purske põhjustada see, et presidendikandidaat Mitt Romney paarimees Ryan on oma kõnedes väitnud, et president Barack Obama kiitis heaks eakate haigekassakindlustuse vähendamise. See on nüüdse valimisvõitluse kuum teema.

Nii vabariiklased kui demokraadid mõistsid Burtoni väljaütlemise hukka.

«See seisukoht ei ole meie ametlik seisukoht ning sellised väljaütlemised ei sobi demokraatidele,» kommenteeris Obama.

Joseph Göbbels oli Natsi-Saksamaa diktaatori Adolf Hitleri üks lähedasemaid isikuid.

USA poliitilistes ringkondades peetakse poliitiku võrdlemist mõne Natsi-Saksamaa juhtkonna liikmega väga suureks solvanguks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles