Lufthansa lennugraafik on taas häiritud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lufthansa A320
Lufthansa A320 Foto: SCANPIX

Saksa lennukompanii Lufthansa lennusaatjad alustavad täna hommikul uut tööseisakut, kinnitas ametiühingu eestkõneleja.

Ametühingu hoiatusel on uue streigi mõjud kaugelt laiaulatuslikumad, kui reedesel tööseisakul, mille tõttu kompanii oli sunnitud tühistama peamiselt Euroopas oma paarsada lendu.

Seekordne streik keskendatakse Frankfurdi ja Berliini Tegeli lennuväljadele. Tegeli lennuväljal algab kaheksa tundi kestev tööseisak kella kuue ajal hommikul Eesti aja järgi ja Frankfurdis tund aega hiljem.

Uus streik otsustati korraldada pärast seda, kui taas ei suudetud tööandjatega ühist keelt leida, muu hulgas lubati palgatõusu nõutust vähem.

Reedel jäi streigi tõttu ära 190 lendu 360st, kannatas peamiselt lennuühendus teiste Saksamaa linnade ja Euroopaga, mis hõlmas umbes 26 000 reisijat. Lufthansa lennusaatjad korraldasid kaheksatunnise streigi protestiks ummikusse sattunud palgaläbirääkimiste üle, sellest võttis osa 1000 töötajat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles