Põhjamaad ja Balti riigid välistavad «mini-NATO» kontseptsiooni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti välisminister Edgars Rinkevics
Läti välisminister Edgars Rinkevics Foto: SCANPIX

Leedus teisipäeval kohtunud Põhjamaade ja Balti riikide välisministrid kinnitasid panustamist tihedale kaitsekoostööle ning lükkasid tagasi «mini-NATO» kontseptsiooni, mida mõned poliitikavaatlejad on välja pakkunud.

«Ei mingeid aseaineid, ei ühtegi mini-NATOt. Meil on NATO, meile sobib täielikult see, kellena me seal oleme. Kuid me otsime uusi teid julgeolekukoostöös Põhjamaade ja Balti riikide vahel,» ütles Läti välisminister Edgars Rinkevics Vilniuses ajakirjanikele.

Soome välisminister Erkki Tuomioja kannustas omakorda tugevamale Euroopa Liidu julgeoleku- ja kaitsepoliitikale.

«NATO on nende jaoks, kes tahavad NATOt. Mitte kõik meie seas ei ole NATO liikmed, kuid kõik me oleme NATO partnerid ja me oleme selle suhtega rahul,» ütles ta.

«Soome vaatevinklist on tähtis, et me teeme tihedamalt üheskoos tööd Euroopa baasil, et arendada ühist välis- ja julgeolekupoliitikat, sealhulgas kaitsepoliitikat Euroopa mastaabis,» ütles Tuomioja.

Leedu välisminister Audronius Ažubalis ütles, et Balti riigid on uhked kaitsekoostöö üle Põhjamaadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles