Assange`i toetajad kaotasid 200 000 naela eest tagatisraha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julian Assange Londonis Ecuadori saatkonna rõdul
Julian Assange Londonis Ecuadori saatkonna rõdul Foto: SCANPIX

Kõmulise meediaportaali  Wikileaks asutaja Julian Assange`i toetajad kaotasid 200 000 naela (250 000 euro) eest tagatisraha.

Kui Londonis Ecuadori saatkonnas end peitev Assange ei anna end Briti võimude kätte, ohustab toetajaid veel 140 000 naela suuruse summa kaotus, edastab The Guardian.

Pooldajad maksid 2010. aasta detsembris 200 000-naelase tagatisraha, et Assange pääseks vabaks ootamaks Briti kõrgema kohtu otsust ta Rootsile välja andmise kohta.

Kui kohus lõpuks langetas otsuse Assange Rootsile välja anda, põgenes mees Londonis Ecuadori saatkonda, paludes sellelt riigilt asüüli.

Tagatisraha maksjad kaotasid oma raha pärast juulis toimunud kohtuistungit.

Üheksa isikut maksis Assange´i eest veel 140 000 naela tagatisraha. Kohus langetab selle summa kohta otsuse 3. oktoobril, kui Assange enne seda alla ei anna.

Rootsis kahtlustatakse Assange`i vägistamises ja seksuaalses ahistamises. Assange ei ole neid kahtlustusi omaks võtnud. Ta peab end nõiajahi ohvriks.

Ecuadori võimud kinnitasid, et nad annavad Assange`ile asüüli. Samas on mehe Suurbritanniast Ecuadori viimine üsna keeruline ning Assange võib selle tõttu Ecuadori saatkonnas elada aastaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles