Taani vanglaametnikud: vanglad on gängide kontrolli all

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani vanglaametnikud: vanglad on gängide kontrolli all
Taani vanglaametnikud: vanglad on gängide kontrolli all Foto: SCANPIX

Taani vanglaametnikel on suuri probleeme gängidesse kuuluvate vangidega.

Vanglatöötajate ametiühingu andmetel ähvardavad karistust kandvad kurjategijad valvureid nii vanglas kui ka väljapool seda, edastab Helsingin Sanomat.

«Tegemist on gängidesse kuulujatega, kellel on lai suhtlusvõrgustik väljapool vanglat,» sõnas vanglaametnike esindaja Kim Österbye.

Vanglaametnikel hakkas vangidega aina enam probleeme tekkima, kui Taani politsei asus kuritegelike rühmitustega, eelkõige mootorratta gängide vastu võitlusse.

Österbye sõnul viis see probleemid tänavatelt vanglatesse.

Ta jätkas, et põhiprobleemiks on vanglaosakondade suurus. Ühes osakonnas on keskmiselt paarkümmend vangi ning kui sinna pannakse karistust kandma mõne gängi esindaja, siis tavaliselt võtab ta olukorra seal oma kontrolli alla.

Österbye arvates aitaks probleemi lahendada see, kui vanglates loodaks väiksemad osakonnad ning gängidega seotud isikud kannaksid karistust teistest vangidest eraldi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles