Nigeeria piraadid kaaperdasid järjekordse tankeri

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigeeria sõjalaev, mis osaleb koosBenini mereväe alustega piraatlusvastases patrullis.
Nigeeria sõjalaev, mis osaleb koosBenini mereväe alustega piraatlusvastases patrullis. Foto: SCANPIX

Aafrika läänerannikul asuvas Guinea lahes toimus viimase kahe nädala jooksul kolmas piraatide rünnak, kui Nigeeria sadamalinnas Lagoses kaaperdasid ründajad Singapuri tankeri.

Uudisteagentuur AFP viitas Rahvusvahelisele Merendusbüroo allikatele, kelle andmetel kaaperdati 23 meeskonnaliikmega täislastis laev eile õhtul, misjärel võeti suund merele.

Piraadid kaaperdasid läinud kuul Togo lähedal kaks naftatankerit, mis hiljem koos meeskonnaga siiski vabastati.

Rahvusvahelise Merendusbüroo hinnangul võib rünnakute taga olla sama rühmitus, kuna rünnakute käekiri oli sama – laeva hoitakse enda käes umbes viis päeva, mille jooksul pumbatakse sealt välja nafta, mis hiljem mustal turul maha müüakse. Seejärel laev vabastatakse.

Erinevalt oma Somaalia kolleegidest ei hoia Lääne-Aafrika piraadid laevu kuude või aastate kaupa kinni ja ei oota, millal aluse ja selle meeskonna eest lunaraha makstakse.

Rünnakud Guinea lahes on aga üha sagenenud. Peamiselt langeb nende valik laevadele, mis veavad välja naftat Nigeri jõe deltast.

Sel aastal on samas piirkonnas toimunud kokku 37 rünnakut, mida üritavad takistada merel patrullivad Nigeria ja Benini alused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles