Politsei otsib Prantsuse tulistamise motiivi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti politseinik eile Claygate'is maja ees, kus tõenäoliselt elas Prantsuse Alpides maha lastud perekond.
Briti politseinik eile Claygate'is maja ees, kus tõenäoliselt elas Prantsuse Alpides maha lastud perekond. Foto: SCANPIX

Üleeile Prantsuse Alpides neli inimelu nõudnud tulistamise asjaolud on uurijate jaoks siiani suur küsimärk, nüüdseks on selgunud, et kõiki nelja ohvrit tulistati pähe.

Rünnakul, mille uurimist juhtiv prokurör nimetas äärmiselt metsikuks, on mitmeid professionaalse palgamõrva jooni, kuid uurijad väljendasid selle tagamaade asjus eile nõutust, vahendas AFP.

«Kõiki ohvreid tabas rohkem kui üks kuul, oli mitu lasku ja kõiki neid tabas vähemalt üks kuul pähe,» märkis Annecy prokurör Eric Maillaud eile õhtul telekanalile TF1. «Lahkamised annavad meile homme (täna – toim) rohkem infot surmade asjaolude kohta.»

Kaks väikest tüdrukut, kes usutavasti on kahe ohvri tütred, jäid rünnakus ellu ja on politsei järelevalve all.

Prantsuse politsei ootab tänaseks Suurbritanniast DNA-infot, et lõplikult kindlaks teha ohvrite isikud.

Politseiallikad ja naabrid on aga juba meediale teatanud, et neljast tapetust kolm olid ühe ja sama pere liikmed: Iraagis sündinud ja Londoni lähedal Surreys elanud insener Saad al-Hilli (50), tema Iraagi kodanikust abikaasa Iqbal ning Hilli Rootsi passi omanud 74-aastane ämm.

Neljandaks ohvriks oli ilmselt kogemata kuriteopaika sattunud kohalik jalgrattur Sylvain Mollier.

Daily Mail kirjutas viitega Hilli naabrile, et iraaklane oli teada ka Briti luureteenistustele, kes teda 2003. aastal USA juhitud sissetungi ajal jälgisid.

Mail ja Daily Telegraph kirjutasid ka võimalusest, et tapmised on seotud perekondliku tüliga. Mail tsiteeris üht perekonna sõpra, kelle sõnul tülitsesid sugulased aasta eest surnud Hilli isa päranduse üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles