Lavrov: USA sanktsioonid Süüria vastu ohustavad Vene ärihuve

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister Hillary Clinton koos Vene kolleegi Sergei Lavroviga APECi riikide tippkohtumisel Vladivostokis.
USA välisminister Hillary Clinton koos Vene kolleegi Sergei Lavroviga APECi riikide tippkohtumisel Vladivostokis. Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide sanktsioonid Süüria ja Iraani vastu riivavad Venemaa ärihuve, kinnitas Vene välisminister Sergei Lavrov.

«Ameeriklaste ühepoolsed sanktsioonid Süüria ja Iraani suhtes omandavad üha enam eksterritoriaalset iseloomu ja puudutavad otseselt Venemaa ärihuve, näiteks Vene pankade omi,» rääkis Lavrov Interfaxi vahendusel täna Vladivostokis, kus leiab aset Aasia ja Vaikse Ookeani Majanduskoostöö (APEC) maade tippkohtumine.

Minister Lavrovi sõnul otsustasid USA ja Euroopa Liit tegutseda omapäi ning isegi ei hoiatanud Moskvat plaanist karistada Süüriat ja seda vaatamata Venemaa äriringkondade huvidele selles Lähis-Ida riigis.

Vene esidiplomaat kinnitas taas, et ühepoolsed sanktsioonid on kasutud, kuna konflikti riigis saavad mõjutada üksnes kõik sellega seotud osapooled. Nii on katse tõlgendada Venemaa seisukohta üksnes omakasupüüdlike huvidega vale, lisas ta.

Mis aga puudutab Iraani, siis nii Venemaa kui USA on kategooriliselt vastu tuumarelvade leviku režiimi rikkumisele, rõhutas minister. USA püüdlusi tugevdada survet Teheranile, kehtestades sellele uusi karistusi, Lavrov ei toetanud.

Venemaa välisministri arvates pole vaja Teherani isolatsiooni panna, vaid Iraan ja Süüria tuleks haarata kaasa probleemide lahendamisesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles