Pussy Rioti: võitlus muudatuste pärast Venemaal jätkub

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa punkansambel avalikustas uue video, kus süüdatakse põlema president Vladimir Putini portree ja tänatakse poolehoidjaid, näiteks Madonnat, Red Hot Chili Peppersit ja Björki.

Reutersi videost näha, kuidas ansambli kolm liiget ripuvad köite otsas mahajäetud või ehitusjärgus tööstushoone seina ääres.

Lisaks on näha ülisuurt Pussy Rioti plakatit ja sellest allpool olevaid Putini ja Valgevene diktaatori Aleksandr Lukašenka pilte.

Üks naistest kinnitab, et nad võitlevad õiguse eest laulda, mõelda ja kritiseerida. Ansambli liikmed on valmis tegema kõik, et muuta oma riiki ja seda vaatamata ohtudele. Me jätkame muusikalist võitlust Venemaal, kus on liidriks kuri mees, lisas ta.

Moskva Hamovniki kohus mõistis 17. augustil Maria Aljohhinale, Nadežda Tolokonnikovale ja Jekaterina Samutsevitšile huligaansuse tõttu kahe aasta pikkuse vangistuse. Naised olid esitanud Putin-vastase punkpalvuse Lunastaja Kristuse katedraalis Moskvas ja pälvinud sellega võimude ning õigeusklike pahameele.

Moskva politsei on kinnitanud, et otsib taga ka ansambli teisi liikmeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles