Energeetikavolinik loodab suhete paranemist Venemaaga

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andris Piebalgs
Andris Piebalgs Foto: AP / Scanpix

Energeetikavolinik Andris Piebalgs ja Vene energiasektori juhtivametnikud loodavad paremale koostööle energeetikaküsimusi käsitleva ELi-Vene dialoogi raames.

Euroopa Komisjoni energeetikavolinik Piebalgs kohtus energeetikaküsimusi käsitleva ELi-Vene dialoogi käigus Moskvas Venemaa asepeaministri Igor Setšini ja energeetikaministri Sergei Šmatkoga, vahendas komisjoni pressiesindaja.

ELi raskelt puudutanud hiljutise Vene-Ukraina gaasikriisi järel andsid nad hinnangu järelevalvele, mida EL kriisi ajal tehtud otsuste kohaselt praegu Venemaal ja Ukrainas teostab.

Lisaks peeti aru tõhusa varajase hoiatamise süsteemi taoliste ühisalgatuste üle ja lepiti kokku energeetika valdkonna edasises koostöös ning konkreetsemalt kolme ELi-Venemaa ühise energeetikatöörühma tegevuses.

«Tugeva õigusliku raamistiku abil ELi ja Venemaa vahel usalduse taastamine on ääretult oluline. Kuigi juba on alustatud läbirääkimisi ELi ja Venemaa vahelise partnerlus- ja koostöölepingu üle, peame me kiiresti edusamme tegema. Käima on lükatud mitu algatust, näiteks varajase hoiatamise süsteem, kuid neid tuleks tõhustada, et tulevikus oleks nii järelmeetmete võtmine kui ka kriiside vältimine lihtsam,» sõnas volinik Piebalgs.

Volinik Piebalgs, asepeaminister Igor Setšin ja energeetikaminister Sergei Šmatko arutlesid viimase aja arengusuundade üle ELi energiaturul, keskendudes energia siseturu kolmandale paketile, energiapoliitika strateegilisele läbivaatamisele, Balti riikide võrkude ühendamise kavale ja taastamiskavale.

Energeetikaküsimusi käsitleva ELi-Vene dialoogi järgmine kõrgetasemeline koosolek toimub 30. aprillil 2009 energeetikaküsimuste alalises partnerlusnõukogus, kus osalevad nõukogu eesistuja Tšehhi Vabariigi kaubandusminister Martin Riman, Rootsi ettevõtluse ja energeetikaminister ja asepeaminister Maud Olofsson, energeetikavolinik Andris Piebalgs ja Vene Föderatsiooni energeetikaminister Sergei Šmatko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles