Soome meediaväljaandeid tabas küberrünnak

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küberrünnak.
Küberrünnak. Foto: AFP / Scanpix

Tõenäoliselt Ida-Euroopast pärit küberrünnak põhjustas täna probleeme Soome meedia võrguväljaannetele, politsei ja piirivalveameti koduleheküljed sattusid raskustesse ilmselt seadmevea tõttu.

Sanoma OY kontserni võrguväljaanded olid päeva teisel poolel väga aeglased, probleeme oli nii Helsingin Sanomatel kui Ilta-Sanomatel.

Ilta-Sanomat Online’i raskused said alguse kella 13 paiku ja kestsid ligi kolmveerand tundi, kuid oli ka selliseid väljaandeid, mis maadlesid raskustega mitu tundi.

Sideameti eksperdi Kauto Huopio kinnitusel said nad täna erinevatelt organisatsioonidelt mitmeid teateid www-teenuste mittetoimimisest. Ta kinnitas, et politsei, parlamendi ja piirivalveameti netiversioonide tõrkeid ning meedia probleeme ühendab üksnes see, et kõik leidis aset ühel ja samal ajal.

Huopio sõnul sattusid politsei internet-operaatori tehniline viga ja küberrünnak meediale üksnes juhuslikult ühele ajale.

Piirivalveameti kodulehekülje toimimise seiskumine on ilmselt seotud www.poliisi.fi probleemidega.

Politseiameti sidesüsteemide turvaosakonna ülem Samuli Bergström rääkis Helsingin Sanomatele, et korrakaitseameti võrguversiooni hädade põhjuseks oli tehniline viga. Sama kinnitas valitsuse infotehnoloogiakeskuse (HALTIK) esindaja.

Infoturbelahenduse pakkuva F-Secure’i esindaja Mikko Hyppönen rääkis, et Soomet tabas viimati nii laiaulatuslik küberrünnak 2007. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles