Soome politseinikud võtsid kinni terrorismis kahtlustatava naise

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politseiauto
Soome politseiauto Foto: www.poliisi.fi

Soome politseinikud võttsid eile kinni terrorismikuritegudes kahtlustatava 41-aastase naise.

Kinnipidamine on osa 2011. aasta suvel alguse saanud laiaulatuslikust uurimisest, millega seoses on varem peetud kinni vähemalt viis inimest, vahendas iltalehti.fi. Neist kaks võeti eeluurimise ajal vahi alla.

Sarnaselt teistega on eile tabatud naine pärit Somaaliast, kuid omab Soome passi.

«Meie andmetel pole see naine teistega sugulane. Tema nimi kerkis esile eeluurimise ajal ja nüüd me selgitame tema rolli täies mahus välja,» rääkis keskkriminaalpolitsei komissar Kaj-Erik Björkqvist.

Ka korraldati kahtlustatava kodus läbiotsimine, mille käigus viisid politseinikud kaasa hulganisti elektroonilisel kujul või paberkandjal olevat materjali. Andmeid uuritakse ja töödeldakse, lisas komissar.

Uurimise käigus on Soomes, Suurbritannias ja Rootsis küsitletud kokku seitset kahtlustatavat ja mitmeid tunnistajaid ning kahjusaajaid.

Kõiki välismaal viibivaid kuritegudes kahtlustatavaid isikuid pole seni veel kätte saadud. «See on nii suur lugu ja sugugi mitte lihtne. Optimistina julgen pakkuda, et  eeluurimine saab ühele poole aasta lõpuks,» rääkis Björkvist.

Terrorismikahtlusi uurib lisaks Soome keskkriminaalpolitseile ja kaitsepolitsei.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles