Tšehhi metanooliohvrite arv tõusis 12ni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Pribrami linna haigla palatisse, kus arstid üritavad 65-aastase metanoolimürgitusega patsiendi elu päästa.
Vaade Pribrami linna haigla palatisse, kus arstid üritavad 65-aastase metanoolimürgitusega patsiendi elu päästa. Foto: SCANPIX

Tšehhis on salaalkoholi tõttu metanoolimürgitusse surnute arv tõusnud 12ni, teatas täna politsei.

«Täna kell 12.30 oli registreeritud 12 surnut, üheksa puhul neist on kinnitatud metanoolimürgitus,» ütles politsei pressiesindaja Stepanka Zatloukalova.

«Me ootame ülejäänud kolme lahkamise tulemusi. 21 inimest on haiglas, aga see arv muutub kiiresti, sest me saame kogu aeg uut infot,» lisas ta.

Tšehhi ajakirjanduse teatel on mitmed haiglasse toimetatud kannatanud viidud kunstlikku koomasse ja on kriitilises seisundis, mõned on pimedaks jäänud.

Asjatundjate hinnangul on tegemist viimase kolmekümne aasta rängima alkoholimürgituste lainega.

Metanoolimürgituste laine sai alguse möödunud neljapäeval Prahast 350 kilomeetri kaugusel asuvast Havířovi linnast, kuid on levinud ka mujale. Enim on mürgitusjuhtumeid teada Ida-Tšehhist, aga esmaspäeval teatati ka ühest metanoolijuhtumist Prahast lõunas Příbramis.

Politsei esitas pühapäeval ühele 36-aastasele mehele süüdistuse ning alustatud on lauskontrolli alkoholi müüvates restoranides, baarides ja poodides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles