Medvedev: Pussy Rioti liikmed tulnuks vabastada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punkbändi Pussy Riot liikmed (vasakult) Maria Aljohhina, Jekaterina Samutsevitš ja Nadežda Tolokonnikova.
Punkbändi Pussy Riot liikmed (vasakult) Maria Aljohhina, Jekaterina Samutsevitš ja Nadežda Tolokonnikova. Foto: SCANPIX

Vene peaminister Dmitri Medvedev nimetas täna ebaproduktiivseks tõsiasja, et punkbändi Pussy Riot liikmed augustis kaheks aastaks vangi mõisteti.

«Mulle tundub selle juhtumi puhul ebaproduktiivne pikendada nende aega vangla tingimustes,» ütles Medvedev kohtumisel Ühtse Venemaa liikmetega, vahendas AFP.

«Karistus, mis neile üsna märkimisväärset vanglas viibides aega juba osaks on saanud, on täiesti piisav, et panna nad toimunu üle järele mõtlema, oli see siis lolluse või mõne muu põhjuse pärast,» märkis ta.

Medvedev, kes on hariduselt jurist, lisas, et ta ei taha endale võtta kohtuniku rolli, kuid tema hinnangul piisanuks, kui naistele oleks määratud tingimisi karistus.

Medvedevi avaldust tervitasid Pussy Rioti kaitseadvokaadid, kes plaanivad kohtuotsuse 1. oktoobril edasi kaevata.

Pussy Rioti kolm naisliiget, kes Moskva peamises õigeusu kirikus esitasid veebruaris president Vladimir Putini vastase laulu, mõisteti eelmisel kuul huligaansuse eest kaheks aastaks vangi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles